Čokoláda

BELGICKÁ ČOKOLÁDA DOLFIN

Již od počátku vzniku společnosti Dolfin bylo jejím hlavním cílem tvořit ty nejlepší čokolády. Přírodní a z ingrediencí nejvyšší kvality, které belgičtí mistři v oboru čokolád kombinují tak, aby vznikaly jedinečné a nezapomenutelné chuťové prožitky. Čokolády Dolfin jsou čokolády s tradicí. Základ všech čokolád tvoří čokoládové boby, u kterých je velký důraz kladen na původ. Ve složení nenajdete zbytečně přidané cukry ani levné tuky. Vybírat můžete z více než 20 druhů mléčných i hořkých čokolád s klasickými i originálními a nevídanými příchutěmi.

ČESKÉ ČOKOLÁDY

ELLORY FACTORY (ČESKÉ PRALINKY)

České pralinky, které jsou vyráběny ručně v Pražské pralinkárně.

JORDI´S (MLÉČNÁ 45% ČOKOLÁDA S KANDOVANOU RŮŽÍ )

První česká manufaktura na výrobu čokolády přímo z kakaových bobů v České republice vznikla v Hradci Králové.

BRITSKÁ ČOKOLÁDA ROCOCO

Čokolády Rococo jsou typické především úžasnými kombinacemi vysoce kvalitní čokolády a různých bylinek a koření. V roce 2007 Grenada Chocolate Company a Rococo koupili malou kakaovou farmu, která začala produkovat tradiční eticky přírodní čokoládu. Tento malý kousek země, který se začal nazývat Grococo, se stal „základnou“ pro pěstování kakaových bobů odrůdy Trinitario. Od této doby jsou Grococo kakaové boby obsaženy ve všech čokoládách a produktech Rococo.

ŠVÝCARSKÁ ČOKOLÁDA ORIGINAL BEANS

Tato úspěšná firma sídlící v nizozemském Amsterdamu je založená na jednoduché myšlence: co jsme si od přírody vzali, musíme jí také vrátit. A stejnou ideu předává i svým zákazníkům. Za každou zakoupenou čokoládu vysadí Original Beans jeden strom. O úspěchu této čokoládovny nemůže být pochyb – vždyť za pouhý jeden rok bylo takových stromů vysázeno přes tři milióny!

Čokoláda je vyráběna pouze z těch nekvalitnějších odrůd kakaa, pocházejících z amazonských a ekvádorských deštných pralesů, z peruánských And či z národního parku Virunga v Kongu. Bílá Edel Weiss 40% - Poctivá bílá čokoláda se silnou vůní mléka, lehkými banánovými tóny a hutnou máslovou chutí.

Hořkomléčná Femmes de Virunga 55% - Vysokoprocentní mléčná čokoláda, věnovaná ženám pracujícím na kakaových farmách v nejstarší přírodní rezervaci ve východním Kongu. Kakaová chuť je natolik silná, že nepoznáte, zda jde o mléčnou či hořkou čokoládu.

Hořká Grand Cru Blend 1 80% - Výroční výběr z kakaových bobů z plantáží v Jižní Americe a Africe. Tato čokoláda má silnou chuť kakaa s tóny ebenového dřeva, kůže a ostružin. Překvapivě jemná a netrpká 80% čokoláda. Kvalita.

ČOKOLÁDA Z EKVÁDORU PACARI

Pacari je rodinná firma z Ekvádoru, která se věnuje výrobě BIO čokolád a RAW produktů v co nejvyšší možné kvalitě.

Pacari vyrábí v malých dávkách za použití pečlivě vybraných složek, aby se vám dostalo nezapomenutelného čokoládového zážitku. Slovo Pacari znamená v domorodém jazyku andského region „přirozenost“. Název byl vybrán jako důkaz, že čokoláda je to nejlepší z darů jejich země. Používají pouze kakao odrůdy Arriba Nacional a také „domácí” rostliny z Ekvádoru. Tyto suroviny jsou známé pro svou bohatou chuť plnou ovoce a květin. Najdete u nás i netradiční příchutě čokolády jako je např. goldenberries, citronová tráva (tato čokoláda mimochodem dostala ocenění Chocolate Awards 2012), chilli, brusinky, třešně, .... Italskou čokoládu vám můžeme i rozpoustit v mléce jako horkou čokoládu (na výběr máme hořkou, mléčnou, s rozinkami, mandlemi nebo šlehačkou). Tuto čokoládu také používáme do našich oblíbených palačinek.